Turisme i tecnologia al 2012: Tendències i prediccions

El darrer cap de setmana hem llegit un article molt interessant a Preferente.com, en el que Pedro José Cacho s’atreveix a fer pronòstics pel que fa a tendències tecnològiques en turisme per aquest 2012.
Si no voleu quedar-vos enrere, feu-li un cop d’ull i contacteu-nos amb les idees pel vostre negoci!

Us fem cinc cèntims d’allò més destacable, però podeu llegir tot l’article seguint aquest vincle.
És possible que la incertesa econòmica a occident porti a una reducció en la demanda turística enguany, però en cap cas això comportarà una caiguda en la facturació online, una partida que s’assumeix que arribarà a una quota rècord (segons fonts de Preferente). Les prediccions anticipen que enguany el volum de negoci en turisme evolucionarà a més velocitat que els anteriors.

ENCARA MÉS INFORMACIÓ

Alex Bainbridge, de TourCMS, augura una “proliferació d’empreses dedicades a planificar viatges, demanar comentaris i compartir itineraris, a més de guies de ciutats per a mòbils. Pàgines web que complementin l’experiència de compra, no només la reserva. Pàgines, que en el cas de països problemàtics, parlin sobre visats, vacunes o paperassa burocràtica”.

Linda Fox, del portal especialitzat Tnooz, pronostica una major fidelitat dels comentaris a pàgines com TripAdvisor, que inevitablement derivarà a més control del consumidor, amb un increment en l’exigència de proves d’autenticitat.

Claude Bennard, d’Hotelitour, no té cap dubte que la informació tendirà a ser presentada de forma creixent en format multimèdia. “El consum de mitjans tendeix a la utilització de moltes pantalles, i les històries s’han de narrar cada vegada més partint d’aquesta premissa”, explica.

MAJOR PERSONALITZACIÓ

Bainbridge anticipa “més atenció personalitzada i planificadors de viatges disponibles online, quelcom que fins ara es centrava en el segment de luxe”. En aquest punt coincideix Alex Kremer, de FlexTrip, que pronostica que les agències online començaran a personalitzar els seus webs segons el client, enlloc d’oferir la mateixa aparença per a tothom.

Stephen Joyce, de Rezgo, té clar que proliferaran les eines dedicades a que el viatger estigui localitzat en tot moment.

AMPLIACIÓ DE MERCATS

S’espera l’ampliació de segments geogràfics i de mercats. “Hi haurà més màrqueting enfocat a les webs xineses i a les xarxes socials. Canadà i Austràlia ja ho fan, de la mateixa manera que alguns hotels de luxe “, assegura Benard.

Els auguris sobre l’ampliació de mercats afectaran també als apartaments i als lloguers de cotxes. “Priceline, Expedia i altres agències online es llançaran de caps també al lloguer d’apartaments”, un terreny que comença a explorar TripAdvisor, com exposa Dennis Schaal, de Tnooz, que també pronostica que la geolocalització del viatger s’utilitzarà per millorar la comercialització de lloguers de cotxe.

Per descomptat, també hi ha expectatives dipositades en els plans d’Apple, Google i Facebook en oferir eines dedicades al turisme. Alguns experts consideren que el seu èxit dependrà de la utilitat del seu producte, i no només de la seva posició privilegiada basada en la grandària d’empresa.

LES 10 TENDÈNCIES

Les deu tendències de la tecnologia al turisme que auguren els experts per al 2012 són:

1 – Més oferta complementària
2 – Més opinions del consumidor
3 – Comercialització més personalitzada
4 – Més comunicació mitjançant vídeo
5 – Ampliació de mercats
6 – Major localització constant del viatger
7 – Més segmentació del producte
8 – Desenvolupament de micropagaments telefònics
9 – Els plans d’Apple, Facebook i Google
10 – Reducció de l’oferta de ‘outlets’

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *