El nou timeline de facebook

El desembre del 2011, Facebook va llançar un nou disseny al mur dels seus usuaris anomenat “Timeline”. L’objectiu del Timeline és permetre als usuaris explicar la seva vida a través de fotografies, comentaris, moments importants i altres elements, que utilitzats correctament, poden generar una manera molt visual de mostrar el nostre mur.
Després de mesos de prova, entre els usuaris que ho van adoptar en primer lloc, Facebook va anunciar que a principis de març volien implementar aquest nou disseny per a tothom, incloses les pàgines dels negocis.
Això pot generar importants preguntes: Com afecta això a la forma que la meva marca utilitza el facebook?, què necessito per a realitzar aquest canvi de la millor manera possible?

Saber els cinc canvis més importants que ofereix el “Timeline” pot ajudar a tenir un impactant mur de facebook, incrementant la nostra comunicació online:

1. Fotografia de portada: Aquesta és la primera eina per generar una impactant primera impressió a qualsevol usuari que visiti el teu Timeline. Facebook ha situat en la capçalera del mur un més que significant espai visual (851×315 píxels) per a mostrar una imatge que representi el teu negoci. Escull una imatge que faci el teu local únic: Un cocktail típic, una vista des del teu hotel, una fotografia de la gravació del spot publicitari….

Hem de tenir en compte però que Facebook no permet totes les imatges. Doncs mentre ens incita a utilitzar la nostra creativitat, ens prohibeix que aquestes continguin preus, informació de compra, eslògans tals com “40% de descompte”, així com informació de contacte, telèfon, adreça web etc (informació que ha d’anar a la secció informació de la pàgina). La normativa de facebook d’aquesta secció la podem trobar detallada a: https://www.facebook.com/help/?faq=276329115767498

2. Fotografia de perfil: Aquesta és la imatge que apareix al cantó de cada publicació o comentari que realitzis a facebook, i és aquí on tens la teva oportunitat de posar la teva marca clara i distintiva, tenint en compte que aquesta imatge és re-escalada a 50x50px, per tant has d’estar segur que el teu nom i logotip són visibles i clars en aquesta mida.

La versió més gran d’aquesta imatge arriba a 180x50px, que és la que es mostra en el teu mur, sobreposada a la cantonada esquerra de la fotografia de portada.
Hem de tenir en compte aquests dos aspectes de la fotografia de perfil per tal de que siguin intel•ligibles tots els detalls importants.

3. Aplicacions i etiquetes personalitzades: Les aplicacions han agafat una mida important en comparació amb l’anterior model de facebook, dedicant dels 540px anteriors als 810px actuals.

Aquest increment d’espai permet més disseny i creativitat a la hora de dissenyar la funcionalitat i creativitat de les seccions del teu facebook. Podem dividir en una pròpia imatge de la secció (de 111x74px) les fotografies, dels vídeos, dels esdeveniments, aplicacions (si en tenim) etc.
És un canvi molt significant, ja que dóna un espai òptim de crear el reclam per a que l’usuari faci click en la secció. Aquestes imatges no tenen les restriccions de la fotografia de portada, i si volem posar “articles de rebaixes” ho podem fer sense cap tipus de problema.

4. Timeline: l’actual Timeline és el que abans coneixíem com a “mur”, és on publiquem la informació sobre el nostre negoci, on els nostres seguidors interactuen amb nosaltres… el concepte és el mateix que en l’antic mur, però hi ha algunes noves avantatges que hem d’aprofitar.
El poder de les imatges és més fort ara del que ho era abans. No és cap secret que les imatges són un dels elements més comúns en les xarxes socials, i que més desperta a la curiositat. El nou disseny de Facebook ens permet publicar les imatges ocupant tot el Timeline, donant més raons al nostre visitant per a clicar-hi sobre o prestar-hi més atenció.

– Ara és possible completar la nostra historia corporativa afegint elements al passat. El Timeline ens permet escollir la data del que volem publica (text, imatges, vídeos, etc). Per a empreses de gran tradició o molt actives socialment és una gran oportunitat de mostrar com s’ha aconseguit ser el que s’és avui dia.


– Ara és possible enganxar una publicació important durant una setmana a dalt de les nostres publicacions, sense risc de que altres comentaris de seguidors i publicacions la deixin en espais amb menys visió al poc temps.

5. Configuració: La configuració del Facebook és en essència la mateixa, però hi ha dos particularitats a tenir en compte:
Ja no podem escollir una aplicació creada per a nosaltres com a “landing page” per als usuaris que no tinguem com a “fans”.
Si algú visita la teva pàgina de Facebook, sempre serà dirigit cap al Timeline. Això fa molt important tenir una irresistible imatge de portada així com una selecció de fotografies adequades.
De totes maneres, les aplicacions tenen una adreça específica, i ho hem de tenir en compte sobretot quan dirigim als usuaris des de la nostra web o blog, a una aplicació, un concurs del Facebook, publicació concreta etc.
Els usuaris poden ara interactuar amb les pàgines dels negocis i locals de manera privada. Aquesta és una excel•lent notícia, ja que hi ha usuaris que no volen enviar una publicació de manera pública, però sí que volen posar-se en contacte amb nosaltres i abans no ho podien fer.
Hem de vigilar tenir activada la casella “mostrar el botón “mensajes” activada (per defecte ho està).

Aquestes són els canvis que el Timeline ofereix a les empreses i les seves pàgines corporatives. Si no tenies una “landing page” de facebook, ara és el moment de mantenir una bona presència visual. Hi ha moltes maneres creatives de mostrar la informació que volem d’una manera atractiva, i tot i el poc temps d’aquest nou format, ja veiem com les grans marques ja innoven amb els canvis que facebook ens ofereix.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *